برگزاری مراسم رونمایی

مراسم رونمایی از جدیدترین آثار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام برگزار گردید

در این مراسم که با حضور رؤسای محترم دفتر تبلیغات و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار گردید، از نه اثر جدید پژوهشکده تاریخ و سیره رونمایی شد

در این مراسم که همزمان با میلاد مسعود حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، ابتدا حجت الاسلام دکتر مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم اسلام ضمن عرض خیر مقدم به حضار، در مورد آثاری که قرار است رونمایی شوند توضیحاتی دادند. همچنین ایشان با ذکر این موضوع که علاوه بر 9 جلد کتابی که امروز رونمایی می شوند، این پژوهشکده 15 پژوهش هم به واحد نشر ارسال کرده است، ابراز امیدواری کردند ان شاءالله این آثار تا آذرماه و آغاز هفته پژوهش منتشر شوند.

در ادامه این مراسم و پس از سخنرانی آیت الله یوسفی غروی، هر کدام از مؤلفان آثاری که قرار بود رونمایی شوند با حضور در جایگاه، در مورد آثارشان توضیحاتی دادند. حجت الاسلام یدالله مقدسی، مؤلف کتاب ارزشمند «سیره معیشتی معصومان علیهم السلام»، حجت الاسلام محمدتقی ذاکری، نویسنده اثر نفیس «زندگی فرهنگی سیاسی شلمغانی از استقامت تا انحراف» و حجت الاسلام علی اکبر ذاکری مؤلف شش اثر گرانقدر با عناوین «درآمدی بر سیره معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه»، «سیره اقتصادی معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه، «سیره سیاسی معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه»، «سیره عبادی معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه»، «سیره فرهنگی و اجتماعی معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه» و «سیره نظامی معصومان علیهم السلام در کتاب‌های چهارگانه شیعه» به ترتیب در مورد علت انتخاب موضوعات و اهمیت آنها و برخی مباحث آنها توضیحاتی مختصر ارائه دادند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سخنران دیگر این مراسم بودند که ضمن تبریک به اعضای پژوهشکده تاریخ و سیره بابت انتشار این آثار، از مؤلفان آنها نیز قدردانی و تشکر کردند.

آقای دکتر لک زایی در ادامه سخنانشان به این نکته مهم و راهبردی اشاره داشتند که این نوع کارها در واقع آثار آغازین برای ما محسوب می شود و ما باید به سمت ارتقاء اثرات این نوع پژوهش ها از سطح سیاسی اجتماعی به سطوح راهبردی و تمدن سازی در جامعه حرکت کنیم. به هر اندازه در این راه قوی عمل کنیم سایر دانشمندان و صاحبنظران رشته های دیگر می توانند بهره های بیشتری از این نوع آثار علمی ببرند. در مجموع انتظار داریم سیره اهل بیت علیهم السلام به جامعه را به سمت هدایت و عقلانیت رهبری کرده و در نهایت جامعه ای دیندار و متمدن ایجاد کند.

به عنوان آخرین سخنران از حجت الاسلام و المسلمین دکتر واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی دعوت شد تا نقطه نظراتشان را در ارتباط با رونمایی آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره ابراز دارند. رئیس دفتر تبلیغات اسلامی ابتدا از تلاش های همکاران در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بابت ارتقاء کمی و کیفی آثار منتشر شده تقدیر کردند و گفتند که در فاصله زمانی آذرماه سال 1396 تا آذرماه 1397، تعداد 76 عنوان اثر در این پژوهشگاه به مرحله انتشار رسیده است و پیش بینی می شود در بازه زمانی آذرماه سال 1397 تا آذرماه سال 1398 شاهد انتشار 121 اثر باشیم.

ایشان با ذکر این نکته که آثار در حوزه سیره اهل بیت علیهم السلام سه ویژگی و کاربرد الگوآفرینی برای خوانندگان، ابهام زدایی مخاطبین و از همه مهم تر استفاده از سیره و قرآن برای حل مسائل و معضلات روز جامعه را دارا می باشند یادآور شدند هم اکنون مناسبات اجتماعی متحول شده و برای نیل به مقصودمان در راه فرهنگ سازی برای جامعه باید از علوم ترکیبی استفاده شود.

آقای دکتر واعظی در انتهای صحبت هایشان بر وجود کارهای انجام نشده فراوان در مورد مرجعیت بخشیدن به قرآن و سیره در وجه اجتماعی تأکید کرده و ورود پژوهشگران این پژوهشگاه را به این حوزه ها ضروری دانستند.

 

منبع:اختصاصی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام

تاریخ خبر: 1398/4/23 يكشنبه
تعداد بازدید کل: 185 تعداد بازدید امروز: 1
 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ

پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط

پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 186

آدرس: قم - میدان شهدا - خیابان معلم   پژوهشکده تاریخ و سبره اهل بیت (علیه السلام)
تلفن: 31156735- 025
31156926 - 025
ایمیل: history@isca.ac.ir

ایتا
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

پ‍ژوهشكده تاريخ و سيره اهل بيت عليه‌السلام-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي
مجری سایت : شرکت سیگما