معرفی اثر:

ترجمه کتاب دو جلدی «مذهب شیعه»، اثر دونالدسن؛ ترجمه عباس احمدوند و محمد قزوینی نظم آبادی

این کتاب دو جلدی توسط آقایان عباس احمدوند و محمد قزوینی نظم آبادی ترجمه شده و در اختیار علاقه مندان به مطالعات خاورشناسان درباره مذهب تشیع قرار گرفته است. در این اثر مباحثی مانند مسئله جانشینی پیامبر (ص)، وقایع دوران ائمه علیهم السلام، زیارت گاه های شیعی، عقاید و کتاب های شیعیان مورد بررسی دونالدسن قرار گرفته است.

كتاب مذهب شيعه، اثر دونالدسن از نخستين مطالعات غربيان درباره تشيع اماميه است. قِدمت کتاب و مرجع بودن و مستند بودنش به منابع تاریخی و حدیثی سبب توجه به آن شد و نقد آن راهی برای نقد اسلام پژوهى در غرب خواهد بود. نويسنده که اهل انگلستان است شانزده سال در ايران سكونت داشته و تحقيق خويش درباره شيعه را به دلیل نبود يا كمبود منابع و مآخذ غربى درباره شيعه می‌داند.

نگاه مستشرقانه مؤلف و خطاهایی که در این اثر وجود دارد، مترجمان را بر آن داشته تا هم در پاورقی‌ها و هم در تعلیقه‌های آخر هر جلد، تذکرات لازم را ارائه نموده و نگاهی نقادانه به کتاب داشته باشند.

این اثر دوجلدی در مجموع دارای 887 صفحه بوده و حاوی سی و دو فصل می باشد.

منبع:اختصاصی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
كلمات كليدي : مذهب شیعه , دونالدسن , عباس احمدوند , محمد قزوینی

تاریخ خبر: 1398/7/24 چهارشنبه

کتاب دو جلدی «مذهب شیعه؛ تاریخ اسلام در ایران و عراق» - سال 1395
  • 1397/10/15 شنبه مذهب شیعه کتاب دو جلدی «مذهب شیعه؛ تاریخ اسلام در ایران و عراق» - سال 1395
کرسی نقد « جایگاه عاشورا در رویکرد به مطالعات شیعی غربیان »
نشست جایگاه عاشورا در رویکرد به مطالعات شیعی غربیان
  • 1394/9/4 چهارشنبه برگزاری نشست نشست جایگاه عاشورا در رویکرد به مطالعات شیعی غربیان
    پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) با همکاری اداره همکاری های علمی و پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، اقدام به برگزاری یک نشست علمی درباره دیدگاه های مستشرقان نسبت به عاشورا کرد. این کرسی نقد با عنوان «جایگاه عاشورا در رویکرد به مطالعات شیعی غربیان» با ارایه دکتر عباس احمدوند، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و نقد دکتر محمدرضا بارانی عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد. این نشست علمی به دبیری دکتر شهریار شجاعی پور عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تاریخ شنبه 7 / 9 / 1394 ساعت 10 صبح درمحل سالن کنفرانس مرکز همایش های غدیر وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم واقع در ابتدای خیابان معلم برگزار شد.