انتشار کتاب «شیعه در دوره امام باقر (علیه السلام)».


کتاب «شیعه در دوره امام باقر (علیه السلام)» منتشر شد
کتـاب «شیعه در دوره امام باقر (علیه السلام)» بـه همـت پژوهشـکده تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام) پژوهشـگاه علـوم و فرهنـگ اسـامی منتشـر شـد.
کتـاب «شیعه در دوره امام باقر (علیه السلام)» که به تازگی بـه همـت پژوهشـکده تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام) منتشر شده است، حاصل پژوهش سید قاسم رزاقی موسوی، عضو هیأت علمی این پژوهشکده می‌باشد.
این کتاب در صدد بررسی وضعیت شیعه در دوران امامت امام باقر (علیه السلام) (95 ق تا 114 ق) در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی، اقتصادی و ارائه تصویری جامع از وضعیت شیعه در این دوره زمانی است. دوره¬ای که به دلیل برخی ویژگی¬ها از اهمیت خاصی برخوردار بوده و به نوعی مقطع مهم برای تاریخ تشیع به شمار می¬آید.
در این کتاب آمده است: برای دستیابی به اطلاعاتی جامع درباره وضعیت شیعیان و شناسائی سیر تحولات فکری، فرهنگی، اعتقادی و جریان¬شناسی‌های حاکم بر جامعه شیعی، باید مسائل و موضوعاتی مانند جغرافیای انسانی و گستره تشیع، مسائل علمی و فرهنگی، وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شیعیان، اختلافات فکری و تنش¬های اجتماعی، جریان¬شناسی شیعیان در این دوره و جایگاه شیعیان در میان دیگر گروه¬های اسلامی، مورد بررسی قرارگیرد.
مناطق شیعه نشین در این دوره غیر از حجاز و عراق که محل تمرکز شیعیان به شمار می¬آمد، یمن، مناطقی از ایران به ویژه خراسان و قم را شامل می¬شود. باید توجه داشت که با وجود برخی مسائل درون گروهی در شیعه و روشن بودن برخی دیدگاه¬ها، تفکیک میان گروه¬های شیعی واضح بود. گروهی با اعتقاد به امامت محمد حنفیه و فرزندش از مسیر ائمه اثنی عشر جدا شده و اولین انحراف فرقه¬ای در میان شیعه را رقم زدند و گروهی دیگر که در نحوه مواجه با دستگاه خلافت و شرائط امام، دیدگاه متفاوتی داشتند، زمینه¬های شکل¬گیری فرقه جدیدی (زیدیه) را فراهم ساختند.
این کتاب ضمن تأکید بیشتر بر شیعیانی که پیرو امام بوده و خط فکری و سیاسی خود را مطابق نظر امام و متمایز از دیگر گروه¬ها مشخص ساختند، به بررسی همه گروه‌های شیعی می‌پردازد.
 
امتیاز دهی
 
 


پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط

پربازدید‌ترین مطالب

مطالب مرتبط
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 193

آدرس: قم - میدان شهدا - خیابان معلم   پژوهشکده تاریخ و سبره اهل بیت (علیه السلام)
تلفن: 31156735- 025
31156926 - 025
ایمیل: history@isca.ac.ir

ایتا
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

پ‍ژوهشكده تاريخ و سيره اهل بيت عليه‌السلام-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي
مجری سایت : شرکت سیگما